Suchen und Finden – leicht gemacht

Översikt över krypto, guld, aktier och oljemarknad

admin, · Kategorien: Bitcoin

Cryptocururrency startade månaden med en rörelse som bäst skulle beskrivas som stabil efter att ha kommit in i juli på baksidan av en volatil marknad. Eftersom ekonomin fortfarande försöker komma till rätta med coronavirus-pandemins bitande effekter har de olika digitala tillgångarna på marknaden såväl som ädelmetaller samlats enorma vinster. Allt från Bitcoin Trader till andra högsta digitala tillgångar, tog bull buller över hela kryptomarknaden. För närvarande handlar ledande crypto Bitcoin bekvämt över $ 11 000-regionen och den ser $ 12 000-prislappen till $ 10 500 regionen som den handlade förra månaden.

Bitcoin är inte den enda digitala tillgången som fick en lyft denna månad, eftersom Ethereum och XRP också ökade markant. För närvarande har kryptobranschens marknad sett sin marknadsvärde växa över $ 350 miljarder jämfört med förra månadens $ 270 – $ 300 miljarder. När marknaden bevittnar fruktbara belöningar har experter varit snabba att varna för att marknaden snart kan dra sig tillbaka när björnarna tar över.

Kryptomarknaden och dess kapitalisering på 350 miljarder dollar

Med den globala ekonomins nuvarande situation, särskilt med ökningen av coronavirusinfektionerna, hade ekonomin rört sig i en enorm långsam takt jämfört med när saker fortfarande var normala. När saker och ting återgår till en förutsatt norm har digitala och traditionella tillgångar som lager och ädelmetaller bevittnat ett större inflöde av kontantinvesteringar. I slutet av juli, hela krypto börsvärde passerade $ 300 miljarder och fortsatte att blåsa utan några tecken på att stanna. Ledande i paketet är flaggskeppet cryptocurrency, Bitcoin, som har stigit över toppen för att stanna över $ 11 000-märket.

Sedan 21 juli hade Bitcoin gått från att handla till $ 9 200 till ett försäljningspris på 11 850 $ vid detta skrivande, en ökning med över 28%. Under samma period bevittnade Ethereum en ännu större löpning och ökade med 68%.

Alts drev handlingen när Bitcoin dominans sjönk från 64,7% den 1 juli till 62% den 31 juli. Just nu är Bitcoin dominans knappt över 60%.

För närvarande är Bitcoin fortfarande ledande i paketet när det gäller marknadskapitalet efter att ha publicerat ett marknadspris på 218 miljarder dollar. Som jämförelse kommer Ethereum på andra plats med en bred marginal med en kapacitet på 44,5 miljarder dollar. Med den senaste körningen tog XRP 3: e plats i listorna från Tether.

Guldmarknaden berör hela tiden högt

Guldmarknaden bevittnade en av de mest betydande prishöjningarna när den bröt prislappen för $ 2000 för första gången någonsin. Liksom i skrivande stund är guldet uppe med 35% året innan och decemberkontrakten byter hand på $ 2.078, vilket är $ 100 mer än det tidigare höga rekordet från och med 2011. Analyser och experter förväntar sig att guldet ska fortsätta handla långt över $ 2000-regionen per uns.

Stora aktiemarknadsaktörer bevittnar små ökningar

Som ett resultat av den nedstängning som praktiserades i ett försök att bromsa infektionshastigheten för coronavirus-pandemin, led de amerikanska storspelarna kraftigt på aktiemarknaden. I och med att nedstängningen nu har minskat och regeringar som pumpar likviditet på marknaderna har stora index satt upp nya topphöjningar efter den 12 mars “Coronavirus sell-off” översatt till en korrigering på 30% – 40%.

Råolja verkar vara gruppens största förlorare men med tanke på det faktum att för bara tre och en halv månad sedan handlades det på negativt territorium, är det en överraskning att se det stänga idag på en 5-månaders höjd. Råolja har minskat med 31% jämfört med året innan.