Suchen und Finden – leicht gemacht

Multisig Coordination Software Nunchuk släpper sin kod

admin, · Kategorien: Bitcoin

Nyligen lanserade Bitcoin-plånbok Nunchuk meddelade idag att den gör sitt applikationsbibliotek, libnunchuk, öppen källkod och tillgängligt för allmänheten.

Nunchuk beskriver sitt uppdrag som ”spridningen av multisig” och försöker göra multisig plånbokssäkerhet enklare att uppnå genom att erbjuda en produkt som integrerar några av de senaste utvecklingen kring delvis undertecknade bitcoin-transaktioner (PSBT) och deskriptor-språk.

„I början av Bitcoin var plånboksleverantörer ofta oförenliga med varandra, vilket komplicerade multisig-inställningar“, enligt en artikel från Nunchuks Hugo Nguyen. ”Nunchuk behandlar deskriptorer och PSBT som förstklassiga medborgare. Konsekvensen är att du kan använda Nunchuk med många olika hårdvaruleverantörer, eller enkelt återställa en multisig-plånbok som skapats av Nunchuk på annan plånboksprogramvara som core. ”

I ett tillkännagivande om kodutgåvan som delades med Bitcoin Magazine förklarade Nunchuk att mycket av biblioteket bygger på Bitcoin Core och utnyttjar alla de robusta fördelarna som detta medför.

”Nunchuks arkitektur skiljer sig från andra plånböcker av flera anledningar. Men ett viktigt är vårt beslut att kraftigt återanvända Bitcoin Core-kod, ”enligt meddelandet. „Nunchuk-biblioteket skapar en högre abstraktion ovanpå Bitcoin Cores inre byggstenar, samtidigt som den återanvänder mycket av sin logik, såsom: verifierings- och signaturverifiering, PSBT, utdatabeskrivare och filialalgoritm för filial och gräns.“

Dessutom tillkännagav meddelandet att biblioteket erbjuder hårdvarusupport, plånbokshantering, kryptering och minimala beroenden.

„Nunchuk fungerar ur lådan med alla servrar som kör Electrum-protokoll v1.4, inklusive GetUmbrel, electra och ElectumX,“ enligt tillkännagivandet. „TOR-proxy kan också aktiveras för förbättrad integritet.“