Suchen und Finden – leicht gemacht

Bitcoin-opties in Europese stijl zijn nu beschikbaar op Binance

admin, · Kategorien: Bitcoin

De toonaangevende crypto-uitwisseling, Binance, heeft zojuist Vanilla Bitcoin-opties in Europese stijl gelanceerd.

De uitwisseling voerde al tests uit na het verzamelen van ideeën en gedachten van het publiek.
De contracten worden afgewikkeld in USDT, en aangezien ze in Europese stijl zijn, kan dit alleen op een vooraf bepaalde datum gebeuren.

Bitcoin-prijs heeft onlangs een nieuwe ATH bereikt van $ 28.288, waardoor Bitcoin de grootste en populairder is dan ooit. De leidende crypto-uitwisseling, Binance , reageerde met een stap die de handel in Bitcoin nog meer interesse zal wekken door de lancering van Vanilla Bitcoin-opties in Europese stijl, door aan te kondigen dat ze moeten worden afgehandeld op de dag dat de contracten aflopen.

Binance heeft al tests uitgevoerd

De nieuwe contracten van Binance worden gewaardeerd en afgewikkeld in de toonaangevende stablecoin, Tether (USDT). Met deze contracten beoogt de beurs institutionele beleggers aan te trekken die misschien niet bereid zijn Bitcoin te bezitten, maar zeker kunnen profiteren van de recente prijsstijging van de munt.

Binance heeft in november van dit jaar al een testnet-proef gehouden met het nieuwe product. Daarvoor besteedde de beurs tijd aan het verzamelen van de gedachten over het nieuwe product bij het publiek, met betrekking tot zaken als margehandel en risicobeheersing.

De CEO van de beurs, Changpeng Zhao, sprak over de lancering van het nieuwe product en merkte op dat er momenteel een grote behoefte is aan dergelijke innovatieve producten. De prijs van Bitcoin is sinds oktober van dit jaar verdrievoudigd en er is een groot potentieel voor veel mensen om dit in hun voordeel te gebruiken en te verdienen. Helaas zijn veel van die mensen en instellingen niet geïnteresseerd in het vasthouden van de munten. Met Bitcoin-opties beschikbaar, hoeven ze dat niet te doen.

Wat zijn Bitcoin-opties in Europese stijl?

Opties zelf zijn derivatencontracten, die meestal in traditionele financieringen worden gebruikt. Ze stellen handelaren in staat zich in te dekken tegen grote prijsschommelingen en geld te verdienen, zelfs als de prijzen dalen.

Dit is perfect voor het cryptocurrency-veld, waar prijzen nogal sterk op en neer gaan vanwege de grote volatiliteit. Handelaren kunnen ervoor kiezen om voor call-opties te gaan als ze de onderliggende waarde (in dit geval Bitcoin) willen kopen, of voor put-opties als ze het recht om te verkopen willen. Opties geven hen het recht, maar niet de plicht, om beide te doen, afhankelijk van het type contract.

Nu kunnen opties in Europese stijl worden uitgevoerd op de vooraf bepaalde datum. Ondertussen betekent „Vanilla“ dat de contracten erg basic en eenvoudig zijn. Opties in Europese stijl verschillen van opties in Amerikaanse stijl vanwege het feit dat Amerikaanse opties ook vóór de vooraf bepaalde datum kunnen worden uitgevoerd. Binance biedt deze opties al aan, en nu heeft het ook de andere soort toegevoegd.