Suchen und Finden – leicht gemacht

Bitcoin korte termijn prijsanalyse: 21 juni

admin, · Kategorien: Bitcoin
Voor een asset die berucht is om zijn volatiliteit, heeft bitcoin een rustige en weinig volatiele periode achter de rug. De 30-dagen schatting toonde een volatiliteit van 2,41%, een niveau gezien voor de Zwarte Donderdag daling.
Uit bovenstaande grafiek blijkt duidelijk dat de koers uit het dalende driehoekspatroon is gebroken. Naarmate de koers stijgt naar het theoretische koersdoel [dat op $9,592 ligt], zal de koers te maken krijgen met meerdere weerstanden. Op het moment van de pers was onmiddellijke weerstand bij $9.389 al een belemmering voor de opwaartse beweging, en tot overmaat van ramp verzet 50-DMA [geel] zich ook tegen deze beweging.
De betekenis van 50 DMA kan worden gezien op een dagelijks tijdsbestek; de recente [dagelijkse] close onder 50 DMA werd voor het laatst gezien bijna 2 maanden geleden, toen de prijs zich consolideerde in de $6.400 range Bitcoin Era. Daarom zou het overschrijden van dit niveau zonder twijfel een bullish voor de prijs zijn. Als de prijs, op de een of andere manier, erin slaagde om boven dit niveau te doorbreken, zou hij weerstand ondervinden bij $9.488 en $9.592. In termen van percentage zou het uiteindelijke doelwit een stijging van 2,73% ten opzichte van het huidige niveau zijn.
Echter, het niet vangen van de samenvloeiing van de weerstand [50 DMA en $9.389] zou opleveren in een downtrend. Deze downtrend [rode pijl] zou de prijs kunnen opdrijven tot $9.222 [een potentieel pullback doelwit].

Conclusie

Hoewel er een mogelijkheid is dat de koers op een kortere termijn lager zal koersen [gezien het patroon in de daily chart], is het waarschijnlijke scenario dat de koers tot aan koersdoel 2 [$9.488] zal stijgen en dan lager naar het pullback-doel zal gaan.
Kijkend naar RSI is het duidelijk dat er nog steeds ruimte is voor de kopers om naar de overboughtzone te duwen. Wanneer de RSI de overboughtzone raakt, zal de koers de „Target 2“ raken en dan verder gaan met het dumpen van de RSI naar de neutrale zone [op 50].
De lange termijn opstelling van de koers is bearish en het CME COT rapport laat zien dat er meer short posities worden gerekruteerd door „leveraged funds“, terwijl de [aka non-reportables] long positie van de retailers afneemt.